Upptiningssystem

Läs mer om Upptiningssystem

Kometos Oy levererar system för effektiv och kontrollerad upptining av alla typer av frysta livsmedel. Våra upptiningssystem passar utmärkt till upptining av kött-, fisk- och fågelprodukter. Kometos Oy har producerat processutrymmen och skåp för upptining till sina kunder i över 30 år. Upptiningssystemen installeras som en paketlösning i kundens lokaler. Systemen är designade och tillverkade för att försäkra en högklassig och energisnål slutprodukt samt minimera produktsvinn. 

HUR FUNGERAR UPPTININGSSYSTEMEN 

FINNCOLD logikstyrda upptiningssystem för frysta livsmedel bygger på en kontrollerad upptiningsprocess där temperatur, luftflöde och fuktmängd kan styras med hjälp av temperatur- och fuktgivare. Givarna kontrollerar produktens yt- och innertemperatur, rumstemperatur och fuktmängd. Luftflödet styrs med busstyrda EC- fläktar. 

Upptiningssystemen är även utrustade med en kylanläggning som håller önskad förvaringstemperatur (max. 48 timmar), när önskad temperatur är nådd. Förvaringstemperatur = önskad temperatur, tills programmet avbryts. 

Kylanläggningen ger också en möjlighet till tidsinställd upptining (max. 48 timmar). Produkterna kan ställas in i utrymmet i förväg och upptiningsprocessen kan påbörjas vid önskad tidpunkt. Då fungerar utrymmet som kylförvaring (max. -6 °C), tills upptiningsprocessen påbörjas med en timer. 

De största upptiningsenheterna, MTS-24 och MTS-36, fungerar med medium och kan använda kyl- och värme-energi från fabrikssystemet. 

FÖRDELARNA MED FINNCOLD UPPTININGSSYSTEM 

  • BRETT ANVÄNDNINGSOMRÅDE 

    Finncold upptiningssystem passar till kontrollerad upptining av alla typer av frysta livsmedel. 

  • AVANCERAD UPPTININGSPROCESS 

    Under Kometos upptiningsprocess kan sluttemperaturen på de produkter som ska tinas vara +3 till +4°C  utan att produktens yt-celler öppnas, och utan att produkten börjar rinna eller tillagas. 

  • SNABB OCH KONTROLLERAD UPPTININGSPROCESS, UNDER 1 % FÖRLUST 

    Återbetalningstiden för Kometos upptiningsenheter är möjlig att få under 6 månader, beroende på vilken produkt som ska tinas upp. 

  • HYGIENISK TININGSPROCESS 

    Finncold – upptiningsmetod utnyttjar endast inomhusluft. Dessutom är alla enheter byggda av livsmedelsgodkända ST-element, utvecklade av Kometos Oy 

  • LAGRINGSMÖJLIGHET 

    Efter upptining går Finncold upptiningssystem automatiskt över till förvaringsläge och förvarar livsmedlen i önskad temperatur. Dessutom kan upptiningen startas med ett tidsinställt upptiningsprogram. 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. 

Rulla till toppen